Risotto met meelwormballetjes in filodeeg
Risotto, het typische Italiaanse gerecht dat iedereen doet watertanden. Bij deze variant hebben we meelwormballetjes in filodeeg toegevoegd. Dit heb je nodig voor 4 personen:
250g risottorijst
1 grote ui
1 bakje boschampignons
1 preistengel
2 teentjes knoflook
200g gedroogde meelwormen
Filodeeg
Groentebouillon 4 l
Snipper de ui, pel en plet de look en was en snij de prei en de boschampignons. Stoof deze aan en voeg hier de risottorijst aan toe. Stoof de risotto even kort mee tot de rijst glazig wordt. Voeg dan een deel van de bouillon toe, laat het vocht uitkoken en herhaal deze stap tot de risottorijst gaar is. Ondertussen kook je 50 g risottorijst apart. Wanneer deze gaar is snij je het filodeeg in vierkantjes, leg je er 2 op elkaar en maak je een mengeling van de rijst en een aantal meelwormen en leg je dit op het deeg. Vouw dan de punten samen en bak in de frituur of in de oven. Serveer in diepe borden en garneer met wat bieslook en meelwormpjes. Smakelijk!