Brood van chiazaad en meelwormpoeder
Ingrediënten
Je brood een speciale twist geven met onze meelwormen? Dat kan met onderstaand recept! Laat ons gerust weten wat je ervan vond.
180g chiazaad of lijnzaad
40g amandelmeel
35g meelwormpoeder
50g meelwormen natuur
45ml water
4 eieren
1 el bakpoeder
snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C. Meng in een grote kom chiazaad of lijnzaad, amandelmeel en meelwormpoeder, bakpoeder en zout tot één poeder. Maak daarna een kuiltje in het midden van het mengsel en doe er de eieren in. Roer tot een mooi beslag. Meng dan voorzichtig de meelwormen onder het mengsel. Bekleed je brood- of bakvorm met een laagje bakpapier en giet je broodbeslag in de vorm.
Plaats de vorm met het beslag in de oven en laat 25-30 minuten bakken. Smakelijk!